Energiatõhusate eramute arendus Järvekülas

17.06.2011

Peetri Arendus alustas järjekordse eramupiirkonna arendamist Järvekülas Rae vallas. Arendus koosneb Vasara ja Kirve teel asuvast 20 eramust, mis moodustavad omaette väikese elurajooni kvartali. Kvartal on osa suuremast elamupiirkonnast, mida tuntakse ka Sepa elurajooni nime all.

Kõik elamud on projekteeritud välimuselt ühtse arhitektuurse kontseptsiooni järgi, kasutusel on kuus tüüpprojekti, majade siselahendus varieerub. Majade projekteerijaks on arhitektuuribüroo Korrus (www.abkorrus.ee). Ehitatavad majad on ühe- ja kahekorruselised kivimajad, kasutatud on vaid kvaliteetseid materjale, näiteks AEROC kiviplokid, Wienerberger fassaadikivid, Monier katusekivid jt.

Erilist tähelepanu on pööratud energiatõhususele. Nii on elamud ehitatud hea soojapidavusega AEROC plokkidest ja akendel kasutatakse väga hea U-arvuga 3-kordseid klaaspakette. Kõik majad on varustatud säästlikku maaküttega ja soojustagastusega ventilatsioonisüsteemiga, milline kombinatsioon on ilmselt parim lahendus turul.

Terviklikkuse huvides rajatakse ühtlasi ka kogu elurajooni aiad. Selline lahendus tagab kinnisvara väärtuse püsimise tulevikus – puudub näiteks võimalus, et mõni naaber rajab sobimatu elamu või aia, mis kõigi ülejäänud naabrite vara väärtust kahandab.

Lähemalt võib uusarendusega tutvuda Peetri Arenduse kodulehel www.bluesky.ee. Samal kodulehel saab tutvuda ka eelmise analoogse arendusega – Rätsepa põik elurajooniga sealsamas Järvekülas.

peetriarendus_20