Aeroc AS nõukogu esimees Ivar Paplavskis kandideerib aasta ettevõtja tiitlile

17.09.2012

Tänavusele Eesti aasta ettevõtja tiitlile kandideerivad Igor Berman Elme Metall OÜst, Ivar Paplavskis Aeroc ASist, Kaido Maisvee Lasita Maja ASist, Oleg Ossinovski Skinest Rail ASist, Rain Rannu Fortumo OÜst ning Ruth Oltjer Chemi-Pharm OÜst.

„Eesti Aasta Ettevõtja poolfinaalis kandideeris tänavu 16 ettevõtjat, kes valiti välja ligi 900 ettevõtja hulgast. Finaali jõudis neist kuus edukat ja säravat isiksust, kes kõik esindavad väga erinevaid tegevusvaldkondi,“ rääkis konkursi korraldaja Ernst & Young Baltic ASi juhatuse liige ja partner Ranno Tingas.

Aasta ettevõtja on Tingase sõnul üks prestiižsem ettevõtjatele suunatud konkurss, mida korraldatakse 50 eri riigis ja 140 linnas üle maakera ning konkursil osalevate ettevõtjate valdkonnad katavad ära 93 protsenti maailma majandusharudest.

Žürii hinnangul on Eesti tänavuste finalistide näol tegemist äärmiselt edumeelsete ja tugevalt tulevikule orienteeritud ettevõtjatega – neid iseloomustab leidlikkus tulla toime pidevalt muutuvate majandusolude ja uute tehnoloogiatega, samuti on nad kõik juba vähemal või rohkemal määral heitnud pilgu Eestist väljapoole.

„Samuti tõusis selgelt esile finalistide huvi panustada sotsiaalsetesse tegevustesse – näiteks heategevusse, kuid kõrgelt hinnati ka ärieetikat ja teisi sarnaseid põhimõtteid, mis parandavad kohalikku äri- ja elukeskkonda,“ sõnas Tingas.

Ühe positiivse tähelepanekuna tõi Tingas veel välja, et konkursil kandideeris tänavu enam naisettevõtjaid kui varasematel aastatel.

„Ettevõtjatele suunatud konkursid on sageli maskuliinsed, kuid mul on hea meel, et meie naised on muutunud tublimaks ja julgemaks ning on valmis konkursil osalema ja oma kogemusi teistega jagama. Loodame, et järgnevatel aastatel naiste osakaal Eesti Aasta Ettevõtja finalistide hulgas suureneb veelgi.“

Eesti Aasta Ettevõtja konkursil kandideerivad ettevõtete omanikud või omanikest juhid. Hindamise esimeses järgus analüüstakse kandidaatide kolme aasta majandustulemusi, seejärel viiakse kandidaatidega läbi kahetunnine põhjalikum intervjuu, kus nad saavad avada oma maailmavaateid ja juhtimispõhimõtteid.

Eesti Aasta Ettevõtja 2012 žüriisse kuuluvad: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (majandus- ja kommunikatsiooniministeerium), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Jaan Männik (Eesti Pank) ja Priit Alamäe (Nortal AS, Eesti Aasta Ettevõtja 2011 esindaja).

Eesti parim ettevõtja sõidab kevadel Monte Carlosse, et esindada Eestit maailma parima ettevõtja ehk World Entrepreneur Of The Year konkursil, kus tal on võimalus kogemusi jagada 50 riigi parima ettevõtjaga.

Eesti Aasta Ettevõtja 2012 kuulutab 8. novembril Nokia kontserdimajas toimuval galal välja president Toomas Hendrik Ilves.

Eelmise aasta konkursi võitjateks tunnistati Priit Alamäe ja Taavi Kotka tarkvarafirmast Webmedia Group.