100 ehitist – 100 aastat. Eesti lugu ehitistest 1918-2017

08.11.2018

Ehitusettevõtjate Liidu ja Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tellimisel ning Arhitektuurimuuseumi korraldamisel valmisid EV 100 juubeliteemaline näitus ja raamat sajast Eestis ehitatud tähelepanuväärsest ehitisest. Iga aasta kohta on välja valitud üks esiletoomist vääriv ehitis, alates 1918 aastal valminud Tartu Saksa Teatrist (tänane Vanemuise Väike Maja) kuni 2017 aastal valminud, samuti Tartus paikneva Rahvusarhiiv Noora hooneni. Näitusele/raamatusse ei ole valitud  mitte üksnes hooned, vaid ka infrastruktuuri objektid ja teised ehitised, nagu näiteks 1937 valminud Siimu sild Pärnus ning 1975 valminud Maarjamäe memoriaalkompleks Pirital.

Bauroc AS toetas seda tänuväärt algatust otseselt sponsorina ja kaudselt ka Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu liikmena.

Näitus valitud sajast ehitusest on Arhitektuurimuuseumis avatud 19.10.-2.12.2018. Rohkem infot näituse kohta leiad Eesti Arhitektuurimuuseumi kodulehel. Raamatut on võimalik osta Arhitektuurimuuseumist, Ehituskeskusest, Apollost ja Rahva Raamatust.